"Het onderhoudsvrije karakter past goed bij ons drukke bestaan"

De bonte muur


Voor een tuin in een Rosmalense woonwijk waren de eigenaars op zoek naar een onderhoudsvrije oplossing zonder concessies te doen aan de uitstraling van de tuin. Het plan is opgevat als een verlengstuk van de woonkamer, waarbij de openslaande deuren royaal toegang bieden tot de "tuinkamer".

Meer info

"De bonte bakstenen tuinmuur zou worden gestuct, op advies van de Vijverberg is de muur niet aangepast. Goede keuze!"


Omschrijving

Het terras is gemaakt uit grijze natuursteenplaten gevat in een raster van bakstenen straatwerk. De gekozen klinkers zijn afgestemd de aardse tinten van het metselwerk van het woonhuis. Aan de rand van het terras staan twee handgemaakte natuurstenen plantenbakken beplant met een olijfboom. De houten portalen zijn vanaf de zijkant gezien transparante doorkijken die door de perspectivische werking de tuin groter doet lijken. De houten tonen in relatie tot het grijze grind met groene vakken geven de tuin een rijke ambiance. De houten portalen sturen de blik naar de bestaande bonte muur waar een tafel decoratief is aangekleed. De tafel zorgt voor een huiselijke sfeer. De bonte muur is opgebouwd uit een restpartij bakstenen op advies van de Vijverberg is de gevel niet afgestuct zoals aanvankelijk de bedoeling was


Materialisering

- Natuursteen plantenbak
- Hardhouten pergola
- Dakplatenen
- Hydrangea Annabel
- Handgemaakt tuinmeubilair

Projectinfo

Plaats: Rosmalen
Realisatie: 2006
Werk: ontwerp, uitvoering en onderhoud